Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 60 dag
cebula 4 sztuki
sól
masło
mleko
pieprz
mąka
bulion warzywny 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką

Wątróbkę zalewamy na około 30 minut mlekiem. Odcedzamy. Cebulę kroimy w plasterki, dusimy ją na maśle. Wątróbkę panierujemy w mące, podsmażamy. Całość zalewamy bulionem i zaprawiamy śmietaną wymieszaną z jogurtem. Doprawiamy do smaku i podajemy z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak