Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z masą jabłkowo-bananową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
cukru szkl
mąki szkl
proszku do pieczenia łyżeczka
jabłka 4
masła kostka
cukru do smaku kilka łyżek
cytryna
mleko 1/2 litra
mąki pszennej i ziemniaczanej po dwie łyżki
galaretki 3
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z masą jabłkowo-bananową

Biszkopt: białka ubić, dodać cukier i żółtka, wymieszać z mąką zmieszną z proszkiem, wylać na blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp.160-180 C. przestudzić.

Zmieszać obie mąki z pół szkl. mleka i mieszankę wlać do gotującego się pozostałego mleka z cukrem, gotować tak jak budyń, przestudzić.

Rozpuścić galaretki i pozostawić do ostudzenia.

Zmiksować banany z sokiem z cytryny. Utrzeć masło, dodać zmiksowane banany i jabłka starce na grubej tarce.

Na biszkopt nałożyć masę, na to pokrojone banany skropione sokiem z cytryny i zalać galaretką.

Ja przekroiłam biszkopt na pół i przełożyłam masą, ale chyba lepiej dać na cały biszkopt bo od masy trochę nasiąknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 30.09.2011 10:31
pycha
adam1f 26.07.2011 00:11
tylko się zajadać
iknkirke 23.03.2011 19:10
mniam
Agnieszka172 31.01.2011 20:12
palce lizać
Monika179
Monika179 09.09.2010 21:28
mniammm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak