Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z fasolką szparagową.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 3 litr
żeberka 0,5 kg
buraki czerwone 0,5 kg
fasola 0,5 szklanki
fasolka szparagowa 30 dag
kalafior 0,5
śmietana 24% 2 kubki
kapusta biała 25 dag
kostka rosołowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z fasolką szparagową.

Robimy wywar z żeberek, wkładamy żeberka do wody i gotujemy, następnie ugotowane żeberka wyciągamy i dodajemy do wywaru fasolę i pokrojona fasolkę szparagową, gotujemy 7 min. następnie wrzucamy starte na tarce o dużych oczkach buraki, poszatkowaną kapustę i kalafiora- gotować do miękości. Barszcz doprawiamy zielem angielskim, kostką rosołową i liściem laurowym. Na koniec gotowania zagęszczamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak