Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

maślaczki marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maślaczki 50 dkg
sól 2 łyżki
ocet 1 szkl.
woda 2 szkl.
cukier 4 łyzki
cebula biała 1 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt.
ziele angielskie 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: maślaczki marynowane

Grzyby ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Wodę zagotować, wkroić cebulę,dodać przyprawy i cukier Na końcu wlać ocet. Grzybki włożyć do słoików, zalać zalewą. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 12.02.2012 10:39
smakowite
mamusia1 12.02.2012 10:39
smakowite
Beata73 30.01.2012 19:22
pycha
Beata73 30.01.2012 19:21
pycha
Goya 19.01.2012 22:04
mniam
usmiech 15.08.2011 21:14
dobre
SyMiki 22.07.2011 11:26
pychotka
Mati13 15.06.2011 08:31
moje ulubione grzyby - pyszne!
Beata73 07.05.2011 07:02
superowe
Beata73 07.05.2011 07:02
superowe
mamusia1 04.01.2011 17:29
wspaniałe
Beata73 11.11.2010 16:16
smaczne i delikatne do wędliny!
Kryska73 06.11.2010 15:21
wspaniałe grzybki!
IZABELA29 11.10.2010 10:05
piękne grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak