Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne z paryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
dojrzałe pomidory 50 dag
paryka zielona 2 szt
papryka czerwona 1szt
olej 6 łyżek
rosół warzywny 1 szkll.
sól i czarny pieprz
ząbek czosnku 1 szt.
pęczek natki pietruszki
mielone mięso wieprzowe 50 dag
jajko 2 sztk.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne z paryką

Obraną cebulę siekamy a pomidory sparzyć wrzątkiem oraz obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Paprykę także należy pokroić na ćwiartki, wydrążyć, umyć, osączyć i pokroić w pasemka. 2 łyżki oleju rozgrzać na patelni i zeszklić połowę posiekanej cebuli. Dodać pokrojoną paprykę, krótko podsmażyć , wlać rosół. Gotować ok 5 min. Dodać pomidory, przyprawić solą, pieprzem i oregano. Dusić 15 min. Czosnek obrać. natkę umyć i drobno posiekać. Rozgrzać 1 łyżkę oleju, podsmażyć resztę cebuli z wyciśniętym czosnkiem. Odstawić do przestygnięcia. Mięso wymieszać z podsmażoną cebulą z czosnkiem i połową posiekanej natki. Dodać jajko i tartą bułkę , wyrobić na plastyczną masę., Doprawić solą, pieprzem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 12.05.2011 12:23
super
Roman5 16.10.2010 02:02
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak