Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukier kandyzowany w białym rumie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rum biały 1 szkl.
cukier kryształ 3/4 szkl.
lód 1 lodowy

Przepis i sposób przygotowania na: cukier kandyzowany w białym rumie

do słoika wlać rum i wsypać cukier kryształ. Tak długo mieszać żeby cukier się rozpuścił. Musi być roztwór nasycony. Gdy tak będzie wrzucić cukier lodowy i zostawić na kilka dni,żeby cukier przeszedł zapachem rumu. Wspaniały do herbaty, kawy,lodów!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 16.02.2012 10:35
pyszny
mamusia1 16.02.2012 10:34
pyszny
Beata73 05.02.2012 11:09
wspaniały
Beata73 05.02.2012 11:09
wspaniały
Grażyna13 30.09.2011 13:23
Super !
usmiech 23.09.2011 21:11
ciekawe
SyMiki 13.06.2011 20:39
muszę spróbować
IlonaAlbertos 24.01.2011 13:22
Muszę spróbować zrobić taki cukier :)
muflon 04.01.2011 18:11
super!
muflon 04.01.2011 18:11
super!
mamusia1 31.12.2010 21:34
wspaniały! zrobiłam ostatnio dla siostry na imieniny i wszyscy byli w pozytywnym szoku!!
mamusia1 31.12.2010 21:34
wspaniały! zrobiłam ostatnio dla siostry na imieniny i wszyscy byli w pozytywnym szoku!!
Beata73 08.11.2010 20:57
do kawy super!
Kryska73 03.11.2010 16:52
super do kawy!
Kate131 11.09.2010 15:43
fajne
Łucja1 10.09.2010 18:43
ja cukier taki kupiłam w Lidlu i zalałam go rumem. na prawdę warto zrobić!
Dorota76 10.09.2010 11:29
Nigdy nie słyszałam o cukrze lodowym ale jak tylko taki znajdę w sklepie to wypróbuje bo brzmi bardzo ciekawie jestem bardzo ciekawa smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak