Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ogorkowa z serkiem topionym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 6 szklanek
włoszczyzna do smaku
ziemniaki 0,35 kg
ogórki świeże 0,35 kg
masło 2 łyżki
serek kremowy w kiełbasce 2 szt
śmietana 12% 1 szt
mąka 3 łyżki
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
koper dużo
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ogorkowa z serkiem topionym

ugotować bulion dodać ziemniaki pokrojone w drobną kostkę,ogórki obrać i również pokroić w drobną kostkę.Masło podsmażyć i dodać do wywaru.Następnie dodać serek i na końcu śmietanę z mąką.na końcu dodać drobno posiekany koper lub suszony.Doprawić do smaku pieprzem i Kucharkiem.
smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna70 14.11.2010 07:38
bardzo fajna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak