Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz mięsno-warzywny z kluseczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg chudej wieprzowiny
2 cebule
500 gramów pieczarek
3 papryki
pół opakowania warzyw na patelnię
2 kostki rosołowe
sól
pieprz mielony
2 łyżki mąki i pół szklanki zimnej wody
2 łyżki masła
pomidory 2 szt.
jogurt naturalny 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz mięsno-warzywny z kluseczkami

1. Mięso pokroić w kostkę. Mięso smażyć na oleju i maśle w dużym garnku ( tak długo, aż będzie miękkie). Doprawić pieprzem (mielonym i gruboziarnistym) i i solą.
2. Na patelni zeszklić (na maśle i oleju) cebulkę. Dodać obrane ze skórki i pokrojone pieczarki. Podsmażyć.
3. Podsmażyć na odrobinie oleju warzywa na patelnię.
4. Paprykę pokroić w paski.
5. Pomidory obrać ze skórki i pokroić.
6. Do miękkiego mięska dodać paprykę. Wymieszać. Po około 10 minutach dodać pieczarki, pomidory i warzywa na patelnię i kostki rosołowe. Wymieszać. Garnek dopełnić wodą (jeśli chcemy, aby danie było mniej gęste)
7. Ugotować kluski.
8. Do garnka z mięsem i warzywami wlać wymieszaną z mąką wodę. Wymieszać, gotować przez chwilę, zdjąć z ognia. Dodać jogurt naturalny. Wymieszać i jeszcze ponownie postawić na ogniu. Dodać kluski. Wymieszać. Jeżeli jest taka potrzeba, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 12.07.2016 18:33
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak