Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier migdałowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 6 dkg
cukier 1 szkl
spirytus 1 l
woda 1 l
pestki moreli 3 szt
Cynamon cały Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: likier migdałowy

obrane ze skórki migdały i pestki moreli włożyć do słoika. Zagotowac syrop z cukru i wody. Do gorącego dodać spirytus i wymieszac w słoików. Dodać do tego cynamon. Cały czas jakiś czas mieszając. Odsatwić na 5 dni. Po tym czasie przecedzic i włożyć do butelek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 14.01.2011 17:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak