Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka na szarlotkę

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 1 szklanka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka na szarlotkę

Jabłka umyć obrać ze skórki i wykroić gniazda nasienne. Następnie podzielić je jeszcze na mniejsze kawałki i przełożyć do naczynia żaroodpornego piec ok. pół godzinki. po upływie tego czasu dodać cukier i cynamon oraz cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać. Gorącą masę nakładać do słoików. obrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 28.04.2012 20:47
dobre!
Agnik 07.09.2011 11:04
super pomysł
Ela20 24.03.2011 13:24
Robię podobnie alej daję tylko cukier.
aginaa 10.09.2010 13:14
super
Margo1 09.09.2010 16:25
Kiedyś robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak