Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby z zieloną fasolką i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
zielona fasolka 25 dkg
sos sojowy 1 łyżka
jogurt 1 szklanka
curry, pieprz do smaku
grzyby leśne 75 różne rodzaje
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby z zieloną fasolką i papryką

Grzyby oczyścić, umyć, osuszyć i pokroić w kawałki. Czosnek oraz cebulę obrać i drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Dymkę również pokroić. Zieloną fasolkę oczyścić, wrzucić do wrzącej, posolonej wody. Gotować ok. 2 minuty. Odcedzić. Na patelni poddusić cebulę i czosnek, dodać grzyby. Mieszając, smażyć ok. 7 minut, wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem jeszcze ok. 8 minut. Dodać jogurt, sos sojowy oraz szczyptę pieprzu i curry. Dodać dymkę, zieloną fasolkę oraz paprykę i poddusić razem ok. 5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mirka-Ludomila 12.03.2011 07:42
ciekawe
kuklik 11.11.2010 15:47
bardzo ciekawe
Margo1 09.09.2010 16:27
nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak