Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka winogronowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 5 dkg
odrobina zielonej farbki spożywczej
cukier 8 dkg
śmietana kremówka 50 ml
Biszkopty 2 sztuki
kompot 500 jabłkowy
winogrona czerwone 30 dkg
winogrona białe 50 dkg
Do dekoracji: 100 ml
śmietana kremówka 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka winogronowa

Kompot jabłkowy dopełnić wodą do 800 ml, zabarwić zieloną farbką spożywczą, połączyć z żelatyną. Wolno podgrzewać, nie przerywając mieszania. Winogrona umyć. Do formy na babkę wlać trochę kompotu z żelatyną. Dodać 1/3 winogron, odstawić do zastygnięcia. Zastygniętą galaretkę obłożyć pozostałymi owocami (tak, aby nie dotykały ścianek formy), zalać resztą kompotu z żelatyną, odstawić do całkowitego zastygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, powoli wsypując cukier. Galaretkę winogronową przełożyć na talerz, udekorować kleksem bitej śmietany i biszkoptami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 06.12.2011 21:04
świetny deser
Margo1 09.09.2010 16:26
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak