Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 4 szt
sok z cytryny 2 łyżki
mąka 4 łyżki
natka pietruszki
masło 4 dag
cytryna 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg z ziołami

Umyte i osuszone ryby skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą i pieprzem. Następnie rybę obtoczyć w mące. Bazylię i natkę pietruszki drobno posiekać i nafaszerować nimi pstrągi. Połowę masła rozgrzać na patelni, usmażyć na nim ryby z dwóch stron,następnie włożyć je do ciepłego piekarnika. Gotowe ryby polać tłuszczem z patelni i ozdobić krążkami z cytryn.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 05.05.2011 07:19
smaczny
Roman5 16.10.2010 02:01
jeszcze lepszy z grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak