Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Satałka ryżowa z serem bałkańskim, kukurydzą i kiełbasą

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

puszka 400g kukurydzy konserowej 1
dkg kiełbasy drobiowej 15
g sera bałkańskiego 100
pęczka koperku 1/2
ząbki czosnku 1-2
ryż ugotowany 1 szkl.
Pieprz biały mielony Prymat do smaku:
sól do smaku:

Przepis i sposób przygotowania na: Satałka ryżowa z serem bałkańskim, kukurydzą i kiełbasą

Kukurydzę osączyć. Koperek opłukać, osuszyć, posiekać. Ogórki pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na suchej patelni aż lekko się zrumieni. Kiełbasę, czosnek przeciśnięty przez praskę i ogórka dodać do ryżu, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Ryż wyłożyć na talerze, dookoła posypać kukurydzą, na wierzch dodać pokruszony ser i koperek. Świetne danie na kolację albo lunch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta0906 25.10.2010 19:56
Pyszna
SmacznaPyza 23.10.2010 17:33
Misiu, dopiero teraz zauważyłam tę \"satałkę\" :-)))
misia53 23.10.2010 14:42
Fajnie ci się napisało - satałka smakowita!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak