Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowa sałatka warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczek rzodkiewki 2 szt
pomidory 2 szt
szczypiorek
koperek
rzeżucha 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
ocet 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
olej 5 łyżek
sól, pieprz
sałata lodowa 10 dag
kalarepa 1 mała szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowa sałatka warzywna

Warzywa opłukać, rzodkiew pokroić w krążki, pomidory w kostkę, cukinię i paprykę w cienkie paski, kalarepę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Szczypiorek i koper drobno posiekać, rzeżuchę ściąć nożyczkami. Wszystko razem wymieszać w misce. W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę, ocet i musztardę, przyprawiamy solą i pieprzem, na końcu stopniowo dodajemy olej, ubijając masę trzepaczką. Tak przygotowanym sosem lejemy warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 15.10.2010 01:15
warzywnie = zdrowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak