Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe koreczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczywo tostowe 3 kromki
kiwi 2 sztuki
winogrona 12 sztuk
masło 2 łyżki
orzechy włoskie 10 dkg
śmietana 3 łyżki
ser edamski 15 dkg
por 1 sztuka
szynka 5 dkg
pomidorki koktajlowe 10 dkg
rogaliki lub bułki 2 sztuki
rolmopsy 1 słoik
cytryna 1 sztuka
zioła do dekoracji
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe koreczki

Kiwi obrać i pokroić w plasterki. Winogrona umyć, osuszyć. Pieczywo pokroić w kostkę, zrumienić w piekarniku, wystudzić. Posmarować masłem, obłożyć plasterkami kiwi i winogronami, spiąć wykałaczkami. Ser pokroić w kostkę, zanurzyć w śmietanie, panierować w posiekanych orzechach włoskich. Por oczyścić, umyć, zawinąć w szynkę, pokroić na kawałki, umieścić z pomidorami na kostkach sera, przypiąć wykałaczkami. Rogaliki (lub bułki) pokroić w plasterki. Na każdym umieścić plasterek cytryny, kawałek papryki i rolmopsa, przypiąć wykałaczkami. Udekorować ziołami. Wszystkie koreczki przełożyć na półmisek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 12.02.2011 23:08
mniam mniam jakby to moja córeczka powiedziała
buksiak12 28.09.2010 15:18
lubię koreczki
RenataZ-et 10.09.2010 23:41
Idealne na domową imprezkę ;)
Margo1 09.09.2010 16:26
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak