Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory nadziewane parówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dojrzałe pomidory 8 sztuk
groszek konserwowy puszka
parówki 4 sztuki
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
cebula biała 2 główki
sałata główka
majonez wedle uznania
ogórek 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory nadziewane parówkami

Odkroić wierzchołki pomidorów; łyżeczką wydrążyć miąższ i pestki pomidorów.Wymieszać ze sobą groszek, pokrojone parówki, jajka, majonez, sól i pieprz. Przygotowanym nadzieniem napełnić wydrążone pomidory. Na wierzchu każdego pomidora ułożyć krążek cebuli; całość przykryć ściętym wierzchem. Pomidory podajemy na talerzu udekorowanym liśćmi sałaty i ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak