Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z parmezanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

prawdziwki 25 dkg
czosnek 2 ząbki
białe wino 1/4 szklanki
oliwa 3 łyżki
bułka 12 kromek
kremowy serek 1 opakowanie
parmezan 10 dkg
czerwony pieprz, sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z parmezanem

Oczyszczone grzyby pokroić w plastry. Rozgrzać oliwę i smażyć na niej grzyby. Dodać pół łyżeczki ziół prowansalskich oraz posiekany czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Dusić ok. 10 minut, podlewając białym winem. Kromki skropić oliwą i opiec w piekarniku. Posmarować serkiem, przykryć grzybami, posypać parmezanem oraz ziarenkami czerwonego pieprzu. Najlepiej smakują na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 31.01.2012 20:48
pyszne
bogumiła3 15.09.2010 22:27
super
cukiereczek 13.09.2010 08:26
Uwielbiam takie grzanki
RenataZ-et 10.09.2010 23:41
Pyszności!
Margo1 09.09.2010 12:49
lubię takie grzanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak