Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w polewie czekoladowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 5 sztuk
cukier 4 łyżki
skórka cytrynowa 1 cytryna
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
mleko 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w polewie czekoladowej

Gruszki obrać, przepołowić, wydrążyć gniazda nasienne. Zagotować dwie szklanki wody z cukrem i skórką cytrynową. Gruszki ugotować w syropie, ale tylko do momentu, gdy zmiękną (nie mogą się rozgotować). Owoce wyjąć z syropu, wystudzić i ułożyć na talerzykach. Czekoladę rozpuścić w rondelku wraz z mlekiem. Gotową polewą czekoladową polać gruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak