Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone placuszki cukiniowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 sztuka
cebula 1 sztuka
jajko 1 sztuka
pomidor 2 sztuki
ser mozarella 1 kulka
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
kasza manna 1/2 szklanki
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone placuszki cukiniowe

Cukinię i cebulę zetrzeć na najdrobnieszej tarce, dodać jajko i po wymieszaniu wsypać sól, pieprz, kaszę i dokładnie mieszając wsypywać mąkę- ciasto ma być bardziej geste niz to na placki ziemniaczane. Do ciasta dodać pomidory bez skóry pokrojone w kostkę i mozarellę pokrojoną w kostkę. Dokładnie wymeiszać i na rozgrzanym oleju smażyć placuszki, aż będą rumiane z obu stron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 18.02.2011 11:33
pycha
iwona332 25.09.2010 09:50
super
MAŁGORZATA108 09.09.2010 21:00
Palce lizać, pycha.
Mariposas 09.09.2010 20:38
Ciekawy pomysł na cukinie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak