Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiosenna z wątróbką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 30 dag
margaryna palma 1 łyżka
zielona sałata 1 szt
sól i pieprz do smaku
pomidory koktajlowe (czerwone) 12 szt
koperek 1/2 pęczka
pietruszka 1/2 pęczek
oliwa 2 łyżi
wino białe wytrawne 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosenna z wątróbką

Wątróbki oczyścic i usmażyć na margarynie pod koniec posolić i dodać pieprz,ostudzić .
Sałatę pokroić w makaronik,Na sałate układamy pokrojone pomidorki.Sos - wino wymieszać z oliwa ,sola i pieprzem .Polać sałatę .Na sałatę układamy wątróbki i mocno posypujemy posiekanym koperkiem i pietruszką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 06.06.2011 16:58
lubię wątróbkę
Lulus20 10.12.2010 00:58
ciekawe :)
pauluna
pauluna 03.09.2010 11:32
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak