Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe w sosie śmietanowo-paprykowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 kg żołądków drobiowych
2 cebule
ziele angielskie
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej
śmietana 18 proc
1 łyżka mąki
1 łyżeczka masła

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe w sosie śmietanowo-paprykowym

Żołądki włożyć do wrzącej, osolonej wody z listkiem laurowym, zielem angielskim i pieprzem i gotować do miękkości. Żołądki wyjąć, lekko przestudzić i pokroić każdy na 3 części.Wywar zachować! Na oleju usmażyć cebulę pokrojoną w piórka.Posypać papryką. Dołożyć żołądki, podlać ok 2 szkl. wywaru i dusić ok.10min.Doprawić vegetą i czosnkiem granulowanym.Śmietanę wymieszać z mąką, zaprawić żołądki.Doskonałe do ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:41
Dobre jedzenie.
Dorota59 12.01.2013 12:43
pyszna potrawka
Marzena40 11.02.2011 10:10
niejadłam czegoś takiego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak