Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w sosie z kapusty kiszonej i grzybów

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 1 kg
kapusta kiszona 800 g
cebula 1 szt
grzyby suszone 6 szt
śmietana 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól, pieprz
masło do duszenia
włoszczyzna 200 (bez kapusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w sosie z kapusty kiszonej i grzybów

1. Kapustę i poszatkowaną na tarce włoszczyznę, przyprawić i udusić na patelni.
2. Dodać cebulę wcześniej zeszkloną oraz pokrojone drobno grzyby.
3. Zrobić zasmażkę na łyżce masła i łyżce mąki.
4. Dusić wszystko około 15 min.
5. Zalać śmietaną i doprawić do smaku.
6. Usmażyć rybę na oleju i zalać sosem.
7. Podawać na ciepło z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 07.11.2011 15:54
tak jeszcze nie próbowałam
jasiek 11.02.2011 16:15
ciekawe
Małgorzata112 17.09.2010 12:40
ale ja lubię ryby!
iwa643 10.09.2010 07:26
robie podobnie pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak