Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z papryki z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 1 kg
kiełbasa chuda 25 dkg
cebula 2 szt
olej 2 łyż
mąka 1 łyż
przecier pomidorowy 3 łyż
śmeitana 12 3,4 szkl
bulion 2 szkl
Sól, pieprz, majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z papryki z fasolą

fasole namoczyć wcześniej na całą noc. Ugotowoac do miękkości. Pparyki umyć ozyścić i pokroić w kostkę i udusić do miękkości na oleju i odsaczyć z tłuszczu. Na tym oleju usmazyć pokrojoną w kostke cebulę i kiełbasę na koniec oprószyć mąką i dodac wszystkei skłdaniki , podlac bulionem i dusić jeszcze 10 min. Przyprawic do smaku przyprawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 30.09.2010 12:28
musi być smaczny taki bigosik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak