Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 6 szt
mięso mielone 400 gr
cebula 1 szt
pieczarki 4-5 szt
pomidory w przecierze 0,5 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą

Na łyżce oleju przysmażyć drobno pokrojone pieczarki i cebulę.
W garnuszku przygotować pomidory z puszki, trochę rozdrobnić.
Do pomidorów wrzucić przyrumienione pieczarki i cebulę. Na tej samej patelni przysmażyć mięso mielone i też dodać do sosu jak również odcedzoną na durszlaku czerwoną fasolę. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować.
Tortillę nadziewać nadzieniem i zwijać wedle uznania.
Podgrzewać w mikrofali na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 26.02.2016 13:16
smakowicie wygląda
marcia7 10.05.2014 16:14
super egzotycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak