Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 80 gram
czekolada 80 gram
miód 80 gram
kakao 80 gram
cukier 280 gram
mleko 8 łyżkek
mąka 250 gram
jajko 4
margaryna 280 gram
proszek do pieczenia
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Babka

Czekolada:
Mieszamy, trzymając na małym ogniu 4 łyżki mleka z margaryną(80 gram), miodem, z cukrem(80 gram), kakaem, czekoladą i orzechami(posiekanymi drobno). Ok. 2 - 3 minut, do uzyskania jednolitej masy.


Ciasto:
Wyrabiamy ciasto: margarynę (200 gram) mieszamy z cukrem (200 gram). Następnie dodajemy 4 jajka i 4 łyżki mleka. Mieszamy. Dodajemy mąkę i pół łyżeczki soli oraz 2 łyżki proszku do pieczenia. Mieszamy.

Na spód formy dajemy zrobioną przez nas czekoladę, następnie ciasto. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni. Pieczemy ok. 35 - 40 minut. Przed podaniem trzymamy w lodówce, im dłużej tym lepsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 02.01.2013 08:56
wygląda smakowicie
Jaheira11 21.10.2011 23:37
pyszności
koteczek22 13.10.2010 18:57
na pewno bardzo dobra
Karolcia12 12.10.2010 20:00
aż ślinka cieknie
plocia 11.10.2010 22:04
Smaczna babeczka
js28 20.09.2010 14:52
na pewno pyszna!
marzencia2007 17.09.2010 17:31
lubie take babki
marzencia2007 17.09.2010 17:31
lubie take babki
Margo1 14.09.2010 15:07
Świetna
justyna111 11.09.2010 11:12
skusze sie
pawel007 10.09.2010 07:59
mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak