Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
cukru szkl
mąki 3/4 szkl
proszku do pieczenia łyżeczka
kakao 2-3 łyżeczki
jabłek 1 kg
galaretki 2
budynie malinowe 2
mleko 1/2 litra
masła-do masy budyniowej kostka
kremu tortowego śmietankowego opakowanie
mleko-do kremu

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka. Wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, na końcu wsypać kakao i lekko wymieszać, wylać do natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy, piec ok.40 minut w 160-180 c. Po wystygnięciu przekroić na pół. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do stopionego masła, chwilę smażyć, dodać suchą galaretkę, wymieszać i jeszcze chwilę smażycć zdjąć z ognia, ostudzić. Ugortować na mleku budynie, ostudzić. zmiksować masło, dodając po łyżce budyniu i miksować aż do jednolitej masy. Rozpuscić i odstawić do zastygnięcia galaretki do dekoracji. Krem zmiksować z mlekiem tak jak podano w przepisie na opakowaniu. Przełożyć tort: biszkopt, na to masa jabłkowa, masa budyniowa, biszkopt. Posmarować kremem, posypać posypką i udekorować galaretką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.11.2012 14:12
pięknie wygląda;)
iknkirke 04.10.2011 17:39
super
madi356 12.09.2011 23:15
elegancki :)
beatkaa153 11.02.2011 10:20
smacznie i ładnie
Magdalena/26Mooi 06.02.2011 14:04
ładnie wygląda
Magdalena/26Mooi 06.02.2011 14:04
ładnie wygląda
MAR3STA 20.12.2010 23:21
piękny torcik
Kate131 27.10.2010 08:57
śliczny naprawdę
Faustyna 23.09.2010 14:49
Śliczny torcik:) Dzieci uwielbiają takie kolorowe cuda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak