Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owowcowy koszyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon cukrowy 1 szt
melon miodowy 1 szt
cukier 3 łyżki
likier pomarańczowy 1 łyżka
truskawki świeże 15 dag
winogrona 15 dag (bez pestek)
sok z limonki 2 szt (do smaku)
skórka z limonki 1 szt (starta)

Przepis i sposób przygotowania na: Owowcowy koszyk

Melony należy przekroić na połowy. Usunąć z nich pestki. Wydrążyć miąższ i włożyć go do miski. W naczyniu wymieszać cukier, sok z limonki oraz skórki z limonki i likier pomarańczowy. Poczekać aż cukier się rozpuści. truskawki pokroić w plasterki. Zmieszać z winogronami i miąższem z melonów. Dodać wszystko do sosu i wymieszać. Naczynie przykryć folią i wstawić na ok. godzinkę do lodówki. następnie nałożyć sałatkę do wydrążonych połówek melonów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.11.2012 14:12
fajny pomysł;)
Roman5 15.10.2010 01:16
poezja smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak