Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe roladki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
sera żółtego lub topionego kilka plasterków
papryka konserwowa
ogórki konserwowe 4
sól
pieprz
jajko
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
przyprawa uniwersalna Kucharek
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe roladki

Piersi przekroić wzdłuż i podzielić na 4 części, rozbić, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na kilka minut. Na mięsie układać ser, ogórek i paprykę, zwinąć, spiąć wykałaczkami, obtoczyć w roztrzepanym jajku z przyprawami i w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.11.2012 14:12
mmmm pyszności;)
Dorian 30.09.2011 10:24
pycha
iknkirke 28.12.2010 12:26
Pycha
katarzynka455 19.10.2010 12:15
lubię takie zawijaski
beatkaa153 12.10.2010 21:05
mniam
etka 20.09.2010 23:15
piękne, nigdy nie wychodziły mi zawijańce :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak