Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roszponka z boczkiem i orzechami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 30 dag
biały ocet winny 1 1/2 łyżki
olej słonecznikowy 3 łyżki
pęczek szczypiorku 1/2 szt
pęczek natki pietruszki 1/2 szt
boczek 5 dag
sól

Przepis i sposób przygotowania na: roszponka z boczkiem i orzechami

Roszponkę włożyć do miski z wodą i osuszyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i wymieszać w misce octem , solą i pieprzem. Stopniowo wlewać olej , szczypiorek i pietruszkę posiekać i dodać do płynów. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni bez tłuszczów. Aż stanie się chrupiący. Orzechy posiekać tasakiem. Wszystko razem zmieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.11.2012 14:12
oychotka!!!;)
Roman5 15.10.2010 01:17
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak