Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOla w migdałach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sola filety 4 sztuki 700 gram
mleko 3,2% 100 ml
mąka pszenna 40 gram
masło 80 gram
natka z pietruszki 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
prażone migdały plasterki 90 gram

Przepis i sposób przygotowania na: SOla w migdałach

Sole zanurzamy w mleku i posypujemy mąką.

Na dużej patelni rozgrzewamy masło. Filety smażymy na maśle 2 minuty z każdej strony. Następnie wkładamy rybę na podgrzany półmisek.

Dodajemy pietruszkę, cytrynę i posypujemy migdałami. Gotujemy jeszcze 1 minutę. Podajemy w sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 21.02.2012 20:43
uwielbiam rybki :)
anja3107 01.08.2011 17:57
fajny
Anna141
Anna141 19.07.2011 16:23
Fajny przepis
Izabela/bella81 03.05.2011 10:24
ciekawe
Adamorek 02.04.2011 17:05
lubię rybę
mundek1011 08.10.2010 13:36
ciekawe
Małgorzata113 26.06.2010 20:37
Muszę spróbować rybe solę.
Gerwazy 03.05.2010 11:43
mmm;) Zrobiłem tak Pangę białą i wspaniała wyszła. Dzięki za przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak