SOla w migdałach

SOla w migdałach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sola filety 4 sztuki

    700 gram
  • mleko 3,2%

    100 ml
  • mąka pszenna

    40 gram
  • masło

    80 gram
  • natka z pietruszki

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • prażone migdały plasterki

    90 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sole zanurzamy w mleku i posypujemy mąką.

Na dużej patelni rozgrzewamy masło. Filety smażymy na maśle 2 minuty z każdej strony. Następnie wkładamy rybę na podgrzany półmisek.

Dodajemy pietruszkę, cytrynę i posypujemy migdałami. Gotujemy jeszcze 1 minutę. Podajemy w sosie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paula99926

21.02.2012 20:43
uwielbiam rybki :)

anja3107

01.08.2011 17:57
fajny

Anna141

19.07.2011 16:23
Fajny przepis

Izabela/bella81

03.05.2011 10:24
ciekawe

Adamorek

02.04.2011 17:05
lubię rybę

mundek1011

08.10.2010 13:36
ciekawe

Małgorzata113

26.06.2010 20:37
Muszę spróbować rybe solę.

Gerwazy

03.05.2010 11:43
mmm;) Zrobiłem tak Pangę białą i wspaniała wyszła. Dzięki za przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat