Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 50 dag
seler 0,5 szt
cukinie małe 3 szt
marchewki 2 szt
ziemniaki 4 szt
pomidory 4 szt
cebula 1 szt
czosnek ząbek
bulion 1 l
margaryna 1 łyżka
natka pietruszki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa ze szparagami

Szparagi obrać w całości, skrócić z obu końców i pokroić na prostokąty około 4 cm długości. Cukinie i seler pokroić w cienkie paski. Marchewkę i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać, ze skórki wraz z cebulą i czosnkiem pokroić w kostkę. W dużym garnku rozgrzać tłuszcz ,dodać cebulę z czosnkiem i zarumienić. Dodać marchewkę i ziemniaki, krótko podsmażyć. Kostki rozpuścić w litrze wody I dodac do garnka z warzywami. Gotować pod przykrycie po 10 min. Dodac resztę warzyw gotowac pod przykryciem przez następne 10 min. Dopóki warzywa nie zmiękną. Posiekać natkę pietruszki i dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 09.11.2012 14:14
uwielbiam szparagi;)
Roman5 14.10.2010 01:22
wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak