Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pampuchy z jogurtem truskawkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
drożdże 5 dag
olej 1 łyżka
mleko 1 szkl
cukier 2 łyżki
sól
jogurt truskawkowy

Przepis i sposób przygotowania na: pampuchy z jogurtem truskawkowym

Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać zagotowane wcześniej mleko, olej, a na końcu przesianą mąkę. Przelać do zamykanego naczynia, posypać mąką brzegi naczynia i wymieszać dobrze, zamknąć naczynie, wpuścić po chwili powietrze i zrobić kilka obrotów zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara i zamknąć naczynie. Masa musi być luźna, jeszcze raz wykonać obroty, zamknąć w ciepłym pomieszczeniu, czekać na dwa \"pyknięcia\". Ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować, szklanką wycinać kólka, pozostawić do wyrośnięcia, następnie gotować na parze około 10 minut. Polać jogurtem po wyciągnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 15.12.2012 15:23
mam nadzieje ze mi wyjdą dobre :)
Zoso 07.09.2011 19:53
fajnie wygląda
Roman5 14.10.2010 01:19
świetnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak