Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane z mozzarellą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaków 300 g
sera mozzarella 50 g
szczypiorek
natka pietruszki
jajko
ząbek czosnku
sól, pieprz
tłuszcz do formy
jogurt 2/3 szkl
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane z mozzarellą

Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plastry. Smażyć na gorącym oleju na małym ogniu 25 min. Mozzarellę osączyć i pokroić w plasterki. Zioła opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć. pokroić szczypiorek. Obrać z łodyżek listki pietruszki, posiekać. Wymieszać jogurt z jajem i zmiażdżonym ząbkiem czosnku, przyprawić solą i pieprzem. Ziemniaki i ser układać warstwami w natłuszczonej formie, tak aby plasterki częściowo się pokrywały. Polać jogurtem i posypać ziołami. Zapiekać 5 - 10 min w piekarniku rozgrzanym do temp 250 St C albo w grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena/26Mooi 18.11.2010 22:17
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak