Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem bawarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 250 ml
mleko 100 ml
cukier 50 g
żółtka jaj 3 sztuka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem bawarski

Żółtka utrzeć z cukrem. Mleko zagotować. W gorącym mleku rozpuścić dokładnie żelatynę. Przestudzone mleko z żelatyną powoli wlewa do żółtek, mieszając.

Śmietaną ubić na sztywno. Delikatnie mieszając, dodać bitą śmietanę do kremu z żółtek.

Przełożyć krem do pucharków i odstawić do lodówki do stężenia.

Podawać z konfiturą lub sosem owocowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 11.09.2011 00:58
świetny krem
Katarzyna99 22.05.2011 16:37
super:)
Katarzyna99 22.05.2011 16:37
super:)
Krzysztof42 12.11.2010 15:06
jak bawarski to musi być dobry
nati11123 02.05.2010 13:24
no dalej komentujcie
nati11123 02.05.2010 13:24
Hmmm... pycha:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak