Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka po Lewantyńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka
sól, pieprz
margaryny
sos
ząbki czosnku 3
olej
sok z cytryny
bulion warzywny 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka po Lewantyńsku

Piersi kurczaka oprószyć solą i pieprzem. Szybko podsmażyć na margarynie. Rozgrzać piekarnik do temp 180 st C.
Zmiażdżyć czosnek i wymieszać z solą i pieprzem. Stopniowo, kropla po kropli, dodawać olej mieszając, aż powstaną 2 łyżki sosu. Rozcieńczyć kilkoma kroplami soku z cytryny albo octu. Posmarować sosem piersi kurczaka, włożyć do piekarnika i piec ok 20 min. Od czasu do czasu skrapiać sosem. Jeśli trzeba, podlać bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak