Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dag
jajko 2 szt
mleko 1/4 l
pieczarki 10 dag
szynka 10 dag
cebula biała 0,5 szt
parmezan
sos pomidorowy
woda 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z pieczarkami

Mleko zmieszać z wodą. Jaja ubić trzepaczką, dodając po trochę mleka z wodą i mąki, posolić, ciasto musi być gęste. Na rozgrzaną patelnię nalewać wazówką masę naleśnikową i smażyć z dwóch stron. Pieczarki pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać, szynkę pokroić na mniejsze kawałki, wszystko usmażyć na oleju. Pieczarki, cebulę i szynkę zmieszać z tartym parmezanem. Nadzienie kłaść na środek usmażonych naleśników, zawinąć i jeszcze raz podsmażyć. Naleśniki polać sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 14.10.2010 01:17
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak