Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik bułgarski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek gruntowy 3 sztuki
olej słonecznikowy 1 łyżka
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 pęczek
czosnek 4 ząbki
koperek 1 łyżka
śmietana gęsta 2 łyżki
kefir 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik bułgarski

Ogórki kroimy w plasterki, cebulę, czosnek i koperek siekamy. Ogórki zasalamy i odstawiamy na 15 minut, kiedy puści sok - odlewamy. Do ogórków wlewamy kefir, śmietanę i olej - energicznie mieszając. Chłodnik podawać schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak