Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada boczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 2 lyzka
czosnek 4 zabki
kilka nasion jalowca
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3 szt
cebula 1 szt
pieprz
boczek 1-1.5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: rolada boczkowa

plat boczku natrzyj sola,majerankiem i papryka.czosnek wycisniji wetrzyj w boczek..boczek zwin w rulon i mocno zwiaz sznurkiem.wloz do naczynia i odstaw na kilka godzin.przed wlorzeniem do piekarnika natrzyj wierz rolady pozostalymi przyprawami.piec az sie zarumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak