Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 30 dag
jajko 2 sztuki
mąka 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w cieście

Mortadelę kroimy w plasterki o 1 cm grubości, obsypać mąką.
Białka ubijamy na sztywną pianę, a do nich stopniowo pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy. W powstałym cieście maczamy mortadelę, smażmy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Myszka75 29.01.2011 11:03
Szybki sposób na obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak