Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ptysie z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ptysie 8 sztuk
pieczarki 30 dag
olej 2 łyżki
sos beszamelowy 1 szklanka
orzechy włoskie 2 łyżeczki
sól
pieprz
ser żółty 10 (ostry)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ptysie z pieczarkami

Pieczarki drobno kroimy, podsmażamy na oleju, doprawiamy do smaku. Wypełniamy nimi ciasto ptysiowe, wierzch polewając sosem beszamelowym, startym żółtym serem oraz posiekanymi orzechami. Zapiekamy w piekarniku 5 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak