Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka z majonezem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt
majonez 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat w młynku 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka z majonezem

Udka natrzeć solą wymieszną z pieprzem i czosnkiem. Pozostawić pod przykryciem na godzinę w chłodne miejsce. Następnie na wysmarowanś t.łuszczem blaszkę wyłożyć udka. Majonez wymieszać z ketchupem i posmarować udka. Wierzch posypać bułką tartą. Blaszkę przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy mięso będzie już miękkie zdjąć folię i zarumienić wierzch.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 25.03.2012 18:45
bardzo dobre
wiola28a 18.09.2011 23:30
superrr
rakow2
rakow2 05.06.2011 15:44
lubię udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak