Udka kurczaka z majonezem

Udka kurczaka z majonezem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    4 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • ketchup

    2 łyżki
  • czosnek mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżki
  • bułka tarta

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Udka natrzeć solą wymieszną z pieprzem i czosnkiem. Pozostawić pod przykryciem na godzinę w chłodne miejsce. Następnie na wysmarowanś t.łuszczem blaszkę wyłożyć udka. Majonez wymieszać z ketchupem i posmarować udka. Wierzch posypać bułką tartą. Blaszkę przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Gdy mięso będzie już miękkie zdjąć folię i zarumienić wierzch.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

TyTaN

25.03.2012 18:45
bardzo dobre

wiola28a

18.09.2011 23:30
superrr

rakow2

05.06.2011 15:44
lubię udka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat