Śledzie po fińsku

Śledzie po fińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet ze śledzi solonych

    3-4 szt
  • groszek konserwowy

    0,5 puszki
  • śmietana

    0,2 litra
  • musztarda sarepska

    0,5 łyżki
  • przyprawa curry

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ubitą śmietanę wymieszać z musztardą, curry Prymat, cukrem, drobno pokrojoną cebula i natką pietruszki. Porcje śledzi oraz groszek ułożyć na półmisku i zalać sosem śmietanowym. Potrawę przygotować co najmniej godzinę przed podaniem i odstawić w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela28

26.02.2011 12:23
Pyszne te śledzie:)

marenka

29.10.2010 09:17
Lubię śledzie

Marcin46

06.05.2010 14:01
Proste i fajne. Plus

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat