Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po fińsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet ze śledzi solonych 3-4 szt
groszek konserwowy 0,5 puszki
śmietana 0,2 litra
Musztarda sarepska Prymat 0,5 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po fińsku

Ubitą śmietanę wymieszać z musztardą, curry Prymat, cukrem, drobno pokrojoną cebula i natką pietruszki. Porcje śledzi oraz groszek ułożyć na półmisku i zalać sosem śmietanowym. Potrawę przygotować co najmniej godzinę przed podaniem i odstawić w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 26.02.2011 12:23
Pyszne te śledzie:)
marenka 29.10.2010 09:17
Lubię śledzie
Marcin46
Marcin46 06.05.2010 14:01
Proste i fajne. Plus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak