Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort ananasowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Tort ananasowy

Ciasto:
12 dag mąki
12 dag cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka

Ubić pianę z białek, dodać cukier i żółtka a na końcu proszek i mąkę, wymieszać, upiec.

Blat kokosowy:
5 białek
1 szklanka cukru
20 dag wiórków kokosowych

Ubić pianę z białek, dodać cukier i wiórka, upiec.

Masa ananasowa:
ananas z puszki
2 torebki budyniu (waniliowy lub śmietankowy)
1 margaryna

Do syropu z ananasa dodać wodę tak by razem było 0,5 litra, na tak sporządzonym syropie ugotować budyń. Po wystygnięciu wymieszać z margaryną, dodać kawałki ananasa.

Na ciasto wyłożyć krem oraz blat kokosowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 15.05.2012 21:43
super
Andzia1977
Andzia1977 15.05.2012 21:43
super
Małgorzata106 17.11.2011 16:27
pycha
Emilia22 28.09.2010 12:12
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak