Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w słoikach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory gruntowe 5 kg
sól kamienna 1,5 łyżki na 1 litr wody
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w słoikach

Przygotować słoiki o pojemności 0,5 l.
Pomidory umyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Jeśli są duże to na ósemki.
Każdy słoik napełnić pokrojonymi pomidorami.
Wodę rozmieszać z solą ( 1,5 łyżki soli na 1 litr wody ) i zalać pomidory do 3/4 wysokości.
Zakręcić słoiki zakrętkami.
Pasteryzować 10 minut od zagotowania wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.05.2012 09:23
super
Andysz 14.05.2012 14:36
mniam mniam;)
Piotr24 12.08.2011 18:41
muszę spróbować
anemon 25.05.2011 07:42
Świetnie wyglądają te pomidory. Rozumiem, że używasz ich podobnie jak te kupne z puszki?
rosik93 21.09.2010 13:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak