Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem francuski

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 3 szt
mleko 1.5 szkl
mąka 5 dag
cukier 10 dag
masło 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Krem francuski

Szklankę mlekoa zagotować z masłem i połową cukru. W pozostałym mleku rozmieszac dokładnie mąke i wlac do gotującego się mleka. Mieszać aż powstanie gęsta masa. Zdąć z ognia i zaciagnąć żółtkami utartymi z pozostałym cukrem. Krem nadaje się do różnego rodzaju ciast i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak