Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk panierowany w cytrynowym pieprzu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pieprz cytrynowy mielony Prymat 4 łyżki
olej do smażenia 2 łyżki
masło 2 łyżki
shery 100 ml
śmietana 12% 100 ml
tuńczyk 700 gram
sos grzybowy 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk panierowany w cytrynowym pieprzu

Tuńczyka pokroić w plastry po 2,5 cm. Każdy obtoczyć w cytrynowym pieprzu.

Na patelni rozgrzać olej z masłem i smażyć tuńczyka po 5 minut z każdej strony.

W rondelku zrobić sos z schery, sosu grzybowego z dodatkiem śmietany na końcu. Całość gotować 10 minut a śmietanę dodać minute przed końcem, ciągle mieszając.

Usmażoną rybę podawać polaną sosem na ciepło.

Przepis z południowej Francji. Tam go jadłem ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa109 24.11.2010 21:38
super przepis:)
Ela20 26.09.2010 18:20
ciekawy przepis, wart wypróbowania :)
Gerwazy 03.05.2010 11:46
Jak zwykle rybka w dechę ;) Polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak