Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z łopatką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z łopatki wieprzowej 50 dkg
pomidory 30 dkg
papryka 2 szt
bakłażan 1 szt
fasola szparagowa 20 dkg
ryż 20 dkg
bulion warzywny 1 szkl
ostra apryka, pieprz,
olej do smażenia
natka pietruszki
cebula 1 szt
ziemniaki 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z łopatką

mięso pokroić w kostkę i podsmazyc na oleju, następnie na tyms amym oleju usmazyć obraną i pokrojoną w ksotkę cebulę. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w ksotkę, dodaoć do cebuli i wlac do miesa bulion. Dusić do miękkości. Przełożyc do żaroodprnego naczynia. Bakąłżan pokroić w plasterki,posypac solą i odstwić aby puściły sok. Następnei przepłukac go wodą. Do mieśa dodac pokrojone w plasterki ziemniaki, bakłażan, paprykę pokrojoną w kostkę i pocietą fasolę. zalac wszystko tłuszczem z patelni. Następnei włozyć wszytko do rozgrznaego piekarnika i piec 40 min w temp. 100 c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 21.01.2013 17:22
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak