Karkówka w sosie miodowo-grzybowym

Karkówka w sosie miodowo-grzybowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    2 dag
  • miód płynny

    3 łyżki
  • przyprawa sojowa

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    1 szt
  • karkówka

    1 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę pokroic w plastry grubości 1 cm . Wymieszac miód, sok z cytryny i przyprawę sojową . Do tej zalewy włożyc mięso , wmieszac i zostawic na 2 godz w lodówce .Grzyby namoczyc . Namoczone grzyby zmiksowac , doprawic pieprzem i solą , a następnie zagotowac do konsystencji sosu . Mięso wyjąc , smażyc na dużym ogniu po 2 min z każdej strony . Przełożyc do rondla , zalac sosem grzybowym . Dusic 30 min

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

lucyna8

19.04.2013 10:24
Zrobiłam - może być

lucyna8

14.04.2013 08:55
No nie wiem jak się mają grzybki z miodem ?

lucyna8

14.04.2013 08:40
kARKÓWKA TAK JAK NAJBARDZIEJ

paula99926

11.03.2012 14:23
no nie wiem, nie wiem czy to takie dobre...

paula99926

11.03.2012 14:23
no nie wiem, nie wiem czy to takie dobre...

agogo2

27.01.2012 20:02
super

Mariposas

28.11.2011 21:15
ciekawy przepis

Kate131

13.08.2011 08:47
smaczne

lucyna8

24.06.2011 20:44
zawsze lubiłam mięsko

rakow2

04.06.2011 18:02
miód i grzyby to wymarzone połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat